Menu bar

19 Φεβρουαρίου 2017

WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS!



Όπως σας είχα ενημερώσει, τα άρθρα μου που δημοσιεύθηκαν μέχρι τώρα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που θα δημοσιευθούν, μπορεί κανείς να τα βρίσκει και να τα αναζητά στο προσωπικό μου Blog: www.simpletruths4all.blogspot.gr. Τα άρθρα αυτά έχουν σκοπό να δείξουν πιο πραγματικά είναι το πρόβλημα στα επίκαιρα, αλλά εξαιρετικά σοβαρά, θέματα που μας απασχολούν και να ξεδιαλύνουν την ομίχλη, τεχνητή τις περισσότερες φορές, που επικάθεται πάνω σ' αυτά, κάνοντας τον κόσμο να μπερδεύεται και να αποπροσανατολίζεται. Η ομίχλη, όπως ξέρετε, είναι επικίνδυνη, είτε οδηγείς αυτοκίνητο είτε κυβερνάς πλοίο. Γίνεται όμως εξαιρετικά επικίνδυνη όταν σκεπάζει την αλήθεια, δίνοντας στους επιτήδειους την ευκαιρία  να ψαρέψουν σε θολά, στην κυριολεξία, νερά.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Για να κοινοποιηθεί κάτι και να γίνει ευρύτερα γνωστό, πρέπει, ανεξάρτητα του τι είναι, αυτός που το έχει δημιουργήσει ή γράψει να είναι ευρύτερα γνωστός, έχοντας προβληθεί προηγουμένως κατάλληλα από τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, για τους δικούς τους, όπως καταλαβαίνετε, λόγους.
Τα κριτήρια που τα μέσα αυτά δημοσιεύουν και προβάλλουν κάτι είναι κυρίως οικονομικά αλλά και πολιτικά, αφού προσβλέπουν έτσι στην αύξηση της κυκλοφορίας τους, της ακροαματικότητας τους ή των πολιτικών τους οπαδών, με ότι αυτό συνεπάγεται, χωρίς όμως να παραβλέπουμε και το γεγονός ότι σε σοβαρά κυρίως θέματα, όπως αυτά της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής, είναι πιο εύκολο να ασκεί κανείς κριτική από το να τα αναλύει και να βρίσκει τις αιτίες τους, δεδομένου ότι τα τελευταία χρειάζονται γνώσεις, την ύπαρξη αντικειμενικότητας, όσο είναι αυτό δυνατόν, και το κυριότερο πολύ, μα πολύ ψάξιμο.    
Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όμως, δεν υπόκεινται, συνήθως, σε κριτήρια οικονομικά. Έτσι, είναι πιο εύκολο να δημοσιευθεί και κοινοποιηθεί κάτι σ΄ αυτά, παρά στα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, αν και πολλές φορές τα πρώτα πέφτουν στην παγίδα να αναδημοσιεύουν μια είδηση ή σχόλιο, έτσι απλά, χωρίς να το ψάξουν, πέφτοντας στην παγίδα του πoιoς θα το δημοσιεύσει πρώτος και θα εισπράξει τα περισσότερα “Likes”.
Επειδή όμως, πιστεύω ότι συμφωνείτε, τα άρθρα μου δεν είναι αυτής της κατηγορίας και δεν αρκούνται απλά στη κριτική, αλλά προσπαθούν να εντοπίσουν την ή τις αιτίες των προβλημάτων μας, χρειάζομαι την βοήθεια σας, ώστε αυτά να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να βοηθήσουν και άλλους, που δυστυχώς φαίνεται ότι είναι πολλοί, μα πάρα πολλοί, να κατανοήσουν πραγματικά την αιτία αυτών που μας συμβαίνουν.
Βλέπετε, οι καιροί είναι όχι μόνο δύσκολοι, αλλά και επικίνδυνοι, αφού υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστεί έστω και αυτό το λίγο που μας έχει απομείνει και να δούμε τελικά τι σημαίνει πάτος της κόλασης, δεδομένου ότι η ομίχλη και η θολούρα που επικρατούν είναι το τέλειο κάλυμμα για τους κάθε είδους επιτήδειους και καιροσκόπους που καιροφυλαχτούν για να επωφεληθούν από την κατάσταση, εξυπηρετώντας τα δικά τους προσωπικά και άνομα, ως συνήθως, συμφέροντα.
Σημείωση 1η: Το Blog μου αυτό δημιουργήθηκε από εμένα τον ίδιο, που δεν ξέρω ουσιαστικά τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό γλώσσες δημιουργίας και μορφοποίησης ιστοσελίδων HTML, CSS ή άλλες σχετικές, με την βοήθεια όμως των εργαλείων της Google καθώς και σχετικών αναρτήσεων που βρήκα, ευτυχώς, στο διαδίκτυο, χωρίς βέβαια να παραλείψω και μια μικρή αλλά ουσιαστική βοήθεια από ένα, δυο γνωστούς μου. Κατόπιν τούτου, πιστεύω ότι θα μου συγχωρέσετε τις όποιες ατέλειες που εντοπίζετε, ατέλειες που γίνεται προσπάθεια να εξαλειφθούν, ενδεχόμενα και με τη δική σας βοήθεια.
Σημείωση 2η: Γίνεται προσπάθεια, αν και όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν είναι εύκολο, τα άρθρα του Blog να είναι αναγνώσιμα σταδιακά από διαφορετικούς Web browzers (προγράμματα δικτυακής περιήγησης, αν προτιμάτε στα ελληνικά, για να μη με κατηγορήσετε ότι… ξενοφέρνω!), διαφορετικά λειτουργικά συστήματα καθώς, και εδώ είναι τα πολύ δύσκολα, από ηλεκτρονικές συσκευές, δηλαδή Tablets (ηλεκτρονικές ταμπλέτες) και κινητά έξυπνα (smart!) τηλέφωνα. Στην προσπάθεια αυτή θα μπορούσατε να συμβάλλετε και εσείς, ενημερώνοντας με σχετικά με το αν και πως φαίνεται το Blog και οι αναρτήσεις του στον υπολογιστή σας, αργότερα δε και στις άλλες ηλεκτρονικές σας συσκευές.
Σημείωση 3η: Στο Βlog δεν υπάρχει, προς το παρόν όμως, δυνατότητα σχολιασμού, όχι γιατί δεν πιστεύω ή δεν επιθυμώ την κριτική, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου, δεδομένου ότι πολλά από τα βασικά θέματα που αναφέρονται στο Blog δεν έχουν καν καλυφθεί ακόμη και η ενασχόληση με απαντήσεις στα διάφορα, καλοπροαίρετα όμως, σχόλια θα απέτρεπε σοβαρά την ολοκλήρωση τους.  Εκτός απ’ αυτό, το να μην απαντάς σε σχόλια δεν είναι μόνο ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς τους αναγνώστες σου, αλλά και κάτι που είναι ακόμη πιο σοβαρό, να θεωρηθεί δηλαδή ότι ίσως δεν έχεις απαντήσεις, γεγονός που θα ήταν καταστροφικό για τον ίδιο τον σκοπό που επιδιώκει το Blog. Πάντως, όπως πρέπει να συμβαίνει στη ζωή και επειδή όλα γίνονται ουσιαστικά από ένα και μόνο άτομο, πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες, αλλιώς χάνεται.. η μπάλα!
Σημείωση 4η: Στο Βlog δεν επιδιώκεται να περιλαμβάνονται και οι δικές μου προτάσεις στα θέματα που δημοσιεύονται σ’ αυτό, δεν είναι άλλωστε, όπως προανέφερα, αυτός ο σκοπός του. Εάν όμως κάποιος το επιθυμεί και αναζητά να βρει τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες, όσο είναι αυτό δυνατόν, προτάσεις για τα κύρια θέματα που μας απασχολούν και πρέπει να μας απασχολούν, προτάσεις όμως που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και δεν είναι του ποδαριού, μπορεί να προσφύγει στο βιβλίο μου με τον αλληγορικό, αλλά τόσο δυστυχώς επίκαιρο, τίτλο: «Τικ-Τακ».